Místní potraviny apod.
Cesky...English
Tuesday April 30th 2024
Welcome To Urban Garden Vítejte na stránkách UrbanGarden. Naším cílem je propagovat rostoucí pozitivní aktivity v Praze a České republice. Chceme pomoct sjednotit informace pro veřejnost a nabídnout místo pro výměnu informací o místních potravinách, receptech, zahradničení a farmách, místním podnikání atp.

Kořeněné plněné papriky s květákem a mandlemi

Kořeněné plněné papriky

Kořeněné plněné papriky.

Tato verze plněných paprika byla inspirována našimi kamarády v PaleoDiet.cz, tradiční rýžová náplň je zde nahrazena květákem a mandlemi (a my si myslíme, že chutná dokonce lépe). Můžete taky klidně nahradit mleté hovězí maso za krůtí. Tradičně se papriky nejprve spaří a až pak se plní a pečou. Zde papriky sedí po celou dobu pečení ve směsi nakrájených rajčat a tak se dosáhne stejného efektu.

500 g mletého hovězího
1středně velká červená cibule, nakrájená najemno
1 rozdrcený stroužek česneku
1+1 polévkové lžíce olivového oleje
250 g květáku, nasekaného v robotu najemno
¼ šálku mandlí, rozsekaných v robotu najemno
1 hrst čerstvých bylinek (oregano, petrželka, bazalka nebo jejich kombinace),  nakrájených najemno
1 velká plechovka tomatového pyré/protlaku  (asi 120 g)
1 polévková lžíce worcestrové omáčky
4 velké papriky (jakékoli barvy)
1 plechovka krájených rajčat (nebo 2 šálky čerstvých nakrájených rajčat se šťávou)
Tabasco k dochucení
sůl a pepř k dochucení
200g mozarely (nemusí být)

POSTUP: Předehřejte si troubu na 180°C (350°F).

Odkrojte vršky paprika a odstraňte semínka. Vršky nakrájejte najemno. Papriky můžete taky místo toho rozpůlit a pak odstranit semínka.

Ve velké pánvi osmahněte hovězí maso, cibuli, česnek a nakrájené vršky paprika v 1 polévkové lžíci olivového oleje, až do lehkého zhnědnutí. Zbylý olej slijte.

Vmíchejte bylinky, rajčatové pyré. Tabasco, Worcester a sůl a pepř. Míchejte na nízkém ohni dvě minuty. Pak masovou směs přemístěte do rezervní nádoby.

Ve stejné pánvi osmahněte na druhé lžíci olivového oleje po dobu pěti minut květák a nakrájené mandle na středně velkém ohni. Přidejte masovou směs a zvolna vařte 2-3 minuty.

Nakrájená rajčata dejte na spodek vymazaného pekáčku. Papriky naplňte směsí a pečte asi 40 minut, nebo dokud nezměknou. Pokud použijete mozarelu, nasypte ji na plněné papriky deset minut před koncem pečení. Navrch dejte vařená nakrájená rajčata a servírujte!

Leave a Reply



  • RSS