Zeleninou, které jak se zdá vysázíme vždycky moc je cuketa a nikdy nejsme zcela připraveni na ten letní nápor. Pro tento recept můžeme dobře využít větší cukety, které většinou ovládnou zahrady uprostřed léta.
1 ¼ šálku mouky
1 šálek cukru
½ šálku hnědého cukru
¾ lžičky soli
1 lžička jedlé sody
½ lžičky mleté skořice
½ lžičky nového koření
1 polévková lžíce vanilkového extraktu
2 vejce, lehce ušlehaná
½ šálku rostlinného oleje
¼ šálku vody
1 polévková lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 šálek nastrouhané cukety
½ šálku nasekaných vlašských ořechů
Předehřejte si troubu na 180°C (375°F). Ve středně velké míse spolu smíchejte suché ingredience. V jiné míse smíchejte zbylé ingredience, pak přidejte smíchané suché ingredience a dobře promíchejte. Dejte do vymazané formy na sekanou a pečte asi hodinu, nebo dokud vnořené párátko nebo nůž nezůstanou po vytažení čisté.
Dejte vychladnout, nebo jestli se nemůžete dočkat, nakrájejte a užijte si to!
Poznámka: Vanilkový extrakt se dá občas sehnat v Marks and Spencer v Praze. Pokud ho nemáte, použijte jeden sáček vanilkového cukru a přiměřeně k tomu snižte množství ostatního cukru v receptu.