Místní potraviny apod.
Cesky...English
Monday May 25th 2020
Welcome To Urban Garden Vítejte na stránkách UrbanGarden. Naším cílem je propagovat rostoucí pozitivní aktivity v Praze a České republice. Chceme pomoct sjednotit informace pro veřejnost a nabídnout místo pro výměnu informací o místních potravinách, receptech, zahradničení a farmách, místním podnikání atp.

Top 10 Důvodů Proc by Měly Restaurace Nakupovat Místní Suroviny

Tak jak farmářské trhy v Praze rostou rychleji než houby v lese po několikadenním dešti a jak  se dostává místní komunitou zdravého přijetí v tuzemsku pěstovaným, čerstvým produktům a produkci, tento samý proces – vypěstovat místně, prodat místně a místně zkonzumovat – se může ujmout i mezi restauracemi. Dejme tomu, že to nebude model pro všechny restaurace, protože Praha nemá žádnou organizaci, která by spojovala farmáře s restauračním trhem, a tak kromě návštěvy farmářského trhu je tato naděje v současné době výzvou pro provozovatele stravovacích zařízení.

1) Místní potraviny jsou čerstvější. Rajče vypěstované 100 km od vás bude více čerstvé než rajče vypěstované tisíce kilometrů daleko, které je sklizeno ještě nezralé, aby dozrálo než dorazí do místa určení. Ovoce a zelenina pěstované na přepravu na velké vzdálenosti jsou také biologicky upravované, aby si udržely svou chuť a vzhled během cesty a manipulace.

2) Místní potraviny lépe chutnají. Je to prostě proto, že  místně vypěstované suroviny chutnají lépe než cokoli vypěstovaného k tomu, aby to bylo přepravováno přes nespočet hranic. Je to ta nejlepší věc nejblíž k pěstování vlastní ovoce a zeleniny. Některá produkce, která půjde těžko pěstovat  v Čechách nebo na Moravě jako např. římská rajčata nebo fíky, nemusí vždycky vyhrát v ochutnávacím testu/test chuti.

V současné době, podšívka se na trhu Farmers 'je asi jediná možnost kuchařů.

3) Místní potraviny podporují místní podnikání. Vytvoření vztahů s ostatními místními podniky je skvělý způsob jak vytvořit síť podporující oba typy podnikání, a také drží oběh kapitálu v místě.

4) Místní trh s potravinami sám o sobě. V současné době získává  trend místních potravin stále větší oblibu a tak skvělým způsobem jak obohatit vaše menu je přidání denní speciální nabídky z místních ingrediencí podle sezóny a tak získáte navrch nad konkurencí, která místní sezónní suroviny nepoužívá.

5) Místní suroviny otevřou vaše menu pro kreativitu/kreativitě. Můžete napnout své šéfkuchařské svaly tím, že jste donuceni přijít s něčím novým do denní nabídky podle toho, co je sezónně k mání. Dostaňte se z vyjetých kolejí, kde se spoléháte na to, co vám tento týden předhodí v Macru. Je to více legrace, větší výzva a skvělé pro marketing.

6) Místní suroviny by měly být cenově příznivé. Nemusíte kupovat všechny místní potraviny v kvalitě bio, což může být někdy cenově nepříznivé pro určité operace ve stravovacích službách. Ne bio místně pěstované potraviny budou stále čerstvější a budou chutnat lépe než bio potraviny dovezené přes půl zeměkoule a měly by mít konkurenční ceny. Bohužel, v Praze je stále nedostatečná infrastruktura na podporu oběhu produktů od farmáře do komerční kuchyně a tak je specificky tento bod jen spekulativní.

7) Místní potraviny jsou take místní produkty. Nejsou to jen ovoce a zelenina. Ostatní suroviny jako byliny, cukr, med, mouka, ocet, oleje, mléčné výrobky a maso mohou být také z místních zdrojů. Upečte třeba tradiční koláč s tím že použijete všechny ingredience místní a předveďte to jako místní speciální nabídku.

8) Místní suroviny jsou ohleduplnější k životnímu prostředí. Kamiony, které k nám tisíce kilometrů dovážejí potraviny jako řepu, zelí nebo česnek, které normálně rostou v našem prostředí, znečišťují ovzduší i vodu.

9) Místní potraviny můžou nabídnout větší rozmanitost. Malé farmy by měly být podporovány v tom, aby se setkávaly s místními šéfkuchaři a provozovateli restaurací a domluvili se mezi sebou, jaká v místě existuje potřeba. Malé farmy by mohly pěstovat unikátní suroviny, které nejsou v nabídce Fany nebo je nenajdete na nákladovém nádraží Žižkov.

10) Místní suroviny mohou chránit naše vesnice. Ve srovnání s Polskem byly malé rodinné farmy v České republice za komunismu opuštěny a mnoho vesnic je zamořeno rozpadajícími se zchátralými hospodářskými budovami, které by mohly být obnoveny, pokud by se vybudoval trh mezi pěstiteli/výrobci a kupc

Leave a Reply



  • RSS